AIO-aanvulling

Is uw AIO-uitkering geschorst of beëindigd? Of is uw AIO-uitkering niet op de gebruikelijke betaaldatum overgemaakt (geblokkeerd)? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze gespecialiseerde advocaat. Onze advocaat heeft veel ervaring met opschortingen en beëindigingen van een AIO-uitkering. De advocaat is zeer gespecialiseerd en kan u helpen om het besluit aan te vechten om op die manier er voor te zorgen dat u niet (nog verder) in financiële problemen komt.

Het kan voorkomen dat u plotseling geen AIO-aanvulling overgemaakt heeft gekregen op de gestelde betaaldatum. Dit heet een ‘blokkering’ van uw AIO-uitkering. U blijft in grote onduidelijkheid en ondertussen lopen uw maandelijkse verplichtingen gewoon door. De Sociale Verzekeringsbank zal u niet snel duidelijkheid geven. In dat geval is het zeer raadzaam om u direct te laten bijstaan door onze gespecialiseerde advocaat. Het kan anders namelijk heel lang duren voordat u uw AIO-aanvulling weer terug heeft gekregen.

Het kan ook voorkomen dat de Sociale Verzekeringsbank u eerst een brief heeft toegestuurd waarin wordt aangegeven dat uw AIO-aanvulling is opgeschort tot er bepaalde informatie of bewijsstukken door u zijn ingeleverd binnen een bepaalde periode. Vaak nadat u eerst een algemene brief heeft ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank (Svb) waarin om algemene informatie werd verzocht.

Het is dan de vraag of u alle informatie binnen de gestelde termijn kan aanleveren. Indien u dat niet doet, loopt u het zeer grote risico dat uw uitkering wordt beëindigd. Soms is het raadzaam om juist geen informatie te verstrekken. De Svb kan vaak op een onredelijke en onduidelijke manier informatie opvragen, zonder dat u precies weet hoe u deze informatie moet aanleveren. Ook in dit geval is het zeer raadzaam om direct onze gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

In het ergste geval is uw AIO-aanvulling beëindigd. Dit kan diverse redenen hebben, bijvoorbeeld:

  • de Svb is van mening dat u de inlichtingenplicht heeft geschonden (bijvoorbeeld omdat u verzwegen inkomsten of vermogen zou hebben);
  • de Svb is van mening dat u een verzwegen gezamenlijke huishouding heeft met een ander;
  • de Svb is na onderzoek van de sociale recherche van mening dat u fraude heeft gepleegd;
  • de Svb is van mening dat u niet binnen de hersteltermijn de gevraagde informatie heeft verstrekt gedurende opschorting van uw AIO-uitkering;
  • de Svb is van mening dat u weer voldoende inkomsten heeft uit een betaalde baan;
  • etc.

Het komt vaak voor dat de Svb AIO-gerechtigden controleert op bijvoorbeeld vermogen in het buitenland. De Svb laat zich daarbij ondersteunen via de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. Dit komt voort uit het karakter van de AIO-aanvulling: een soort bijstandsuitkering, maar dan voor AOW-gerechtigden. Ingeval de Svb van oordeel is dat u uw inlichtingenplicht heeft geschonden, zal uw AIO-aanvulling teruggevorderd worden. Ook komt het voor dat de Svb namens de sociale dienst van uw gemeente (ingeval u in het verleden een bijstandsuitkering had) naast de AIO-aanvulling óók bijstandsuitkering terugvordert. Hierdoor ontstaat vaak een hele grote vordering die u niet kunt terugbetalen.

Neem bij beëindiging, opschorting of blokkering van uw AIO-aanvulling direct contact op met onze gespecialiseerde advocaat.

Een blokkering, opschorting of beëindiging van een AIO-uitkering moet binnen de gestelde bezwaartermijn van 6 weken aangevochten worden. Dit is een fatale termijn. Na 6 weken bent u te laat en kan het besluit niet meer bestreden worden. Neem daarom direct contact met de advocaat op zodat u zeker weet dat er tijdig en deskundig bezwaar wordt ingediend!

Uitkeringsrecht

Ik zoek rechtshulp bij:

Uitkering afgewezen
Uitkering boete | Maatregel
Uitkering stopgezet | geblokkeerd
Uitkering terugvordering | verrekening
Ontslag werk

Gratis advocaat (intakegesprek)
Veel hulp is op pro deo basis
Advocaat goed bereikbaar
Advocaat gaat mee naar zitting
Heldere en begrijpbare taal
Eigen medisch adviseur beschikbaar

Bel mij terug

Heeft u liever dat wij u binnen 2 werkdagen terugbellen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MAAK HIERONDER DIRECT PRO DEO BEZWAAR!

Stel gratis uw vraag en de advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

1Beschrijf uw situatie
2Contactgegevens
  • Vink aan welke situatie bij uw van toepassing is.

Bijstandsuitkering

Onze advocaat heeft veel ervaring met afwijzingen van een bijstandsuitkering.

Ziektewet

Is uw Ziektewet uitkering afgewezen of op onjuiste wijze berekend? Neem dan contact op.

WIA

Is uw Wia-uitkering afgewezen of is de hoogte van uw Wia-uitkering onjuist berekend?

Advocaat Wajong

Wajong-uitkering afgewezen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons.

WMO

Wmo-aanvraag afgewezen? Of geen of onvoldoende rekening gehouden met uw wensen?

SVB

Onze advocaat kan u bijstaan in bezwaarprocedures en beroepsprocedures.

Belastingdienst/Toeslagen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u bezwaar of beroep moet maken.

Boete bijstandsuitkering

Onze advocaat heeft veel ervaring met boetes die opgelegd zijn door de sociale dienst.

De advocaat heeft mij vanaf het begin op een duidelijke en deskundige manier geholpen. De moeilijke situatie waarin ik zat heeft hij snel en kundig verholpen met een zeer sterk bezwaarschrift. Zelfs het UWV gaf aan dat de advocaat uitstekend zijn werk had gedaan.

Marloes Slob

Ik ben zeer goed geholpen door de advocaat. Ik heb in het verleden wel eerder een advocaat moeten inschakelen tegen de sociale dienst. Maar deze advocaat steekt er met kop en schouders bovenuit. Veel kennis van zaken en doet wat hij beloofd. Zeker een aanrader.

Tom Gerritsen

Ondanks dat mijn Nederlands niet heel goed is, begreep de advocaat mijn situatie exact. Met een effectief bezwaarschrift ben ik uit de brand geholpen!

Deniz Yilmazi

LAAT U DESKUNDIG BIJSTAAN

Ongeacht uw situatie, wij helpen u altijd! Ook op pro deo basis mogelijk! Rechtshulp in heel Nederland mogelijk!

error: Inhoud is beveiligd!
Call Now Button