Wia-uitkering / WAO-uitkering

Is uw Wia-uitkering afgewezen of is de hoogte van uw Wia-uitkering onjuist berekend? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze gespecialiseerde advocaat. Onze advocaat heeft veel ervaring met afwijzingen van een Wia-uitkering of onjuiste berekening door het UWV. De advocaat is zeer gespecialiseerd en kan u helpen om het besluit aan te vechten om op die manier er voor te zorgen dat u niet (nog verder) in financiƫle problemen komt.

U kunt beroep doen op een Wia-uitkering nadat u eerst de volledige 2 jaar in de Ziektewet heeft doorlopen (wachttijd). Bovendien wordt bij de aanvraag om een Wia-uitkering opnieuw beoordeeld of u als arbeidsongeschikt kan worden beschouwd. Ook al bent u 2 jaar arbeidsongeschikt beschouwd door het UWV, dan nog komt het vaak voor dat het UWV geen Wia-uitkering toekent. Dit is vaak zeer onterecht.

Het is vaak zeer onterecht, met name omdat u in het kader van de Ziektewet al 2 jaar arbeidsongeschikt werd beschouwd. Bovendien heeft het UWV na 1 jaar Ziektewet al een Eerstejaars Ziektewet Beoordeling (EZWB) gedaan waarbij u ook arbeidsongeschikt werd verklaard. De toets die het UWV bij de Eerstejaars Ziektewet Beoordeling hanteert, is identiek aan de toets die het UWV doet bij de aanvraag van een Wia-uitkering.

Tijdens de Wia-beoordeling, oordeelt een verzekeringsarts van het UWV opnieuw of u nog steeds arbeidsongeschikt bent. Daarbij wordt niet alleen gekeken of u uw eigen arbeid kunt nog verrichten, maar tevens of u niet ook ander algemeen geaccepteerd arbeid kunt verrichten. Ingeval het UWV toch nog 3 functies kan aanduiden, bent u niet meer arbeidsongeschikt.

Het UWV (gebruikmakend van een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige) kan echter bijna altijd 3 functies voor u aanduiden die u nog steeds zou kunnen verrichten, ondanks uw medische klachten. Dit is een theoretische inschatting, waarbij gebruik wordt gemaakt van een database (CBBS). Vaak klopt deze theoretische inschatting niet, en kan het zo maar zijn dat een Wia-uitkering ten onrechte is afgewezen. Het UWV ziet vaak de bestaande klachten over het hoofd bij het selecteren van 3 functies.

Het kan ook voorkomen dat het UWV aan u wel een Wia-uitkering toe heeft gekend, maar dat de hoogte van de Wia-uitkering te laag is berekend (door een onjuist berekende dagloon). Tevens komt het vaak voor de het UWV u een onjuiste soort Wia-uitkering heeft toegekend. Er bestaan 3 soorten Wia-uitkering: (1) 35% – 80% klasse (2) 80% – 100 % klasse, niet duurzaam arbeidsongeschikt en (3) 80% – 100 %, wel duurzaam arbeidsongeschikt. Het komt vaak voor dat u variant 1 heeft toegekend gekregen (waaraan een maximale duur zit), terwijl u eigenlijk variant 2 (in beginsel niet aan een maximale duur gebonden) of 3 (niet aan een maximale duur gebonden) hoort te krijgen. De 3 varianten hebben ieder hun eigen methode van berekening van de hoogte van de uitkering.

Ook kan onze gespecialiseerde advocaat indien nodig een eigen medisch adviseur en arbeidsdeskundige inschakelen. Onze gespecialiseerde advocaat werkt waarnodig samen met erkende verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. Zo heeft u nog meer kans dat u uw Wia-uitkering toegekend krijgt.

Neem bij een afwijzing van uw Wia-uitkering of onvolledige/onjuiste toekenning van uw Wia-uitkering direct contact op met onze gespecialiseerde advocaat.

Een besluit tot afwijzing van een Wia-uitkering of besluit tot onvolledige/onjuiste toekenning van een Wia-uitkering moet binnen de gestelde bezwaartermijn van 6 weken aangevochten worden. Dit is een fatale termijn. Na 6 weken bent u te laat en kan het besluit niet meer bestreden worden. Neem daarom direct contact met de advocaat op zodat u zeker weet dat er tijdig en deskundig bezwaar wordt ingediend!

Uitkeringsrecht

Ik zoek rechtshulp bij:

Uitkering afgewezen
Uitkering boete | Maatregel
Uitkering stopgezet | geblokkeerd
Uitkering terugvordering | verrekening
Ontslag werk

Gratis advocaat (intakegesprek)
Veel hulp is op pro deo basis
Advocaat goed bereikbaar
Advocaat gaat mee naar zitting
Heldere en begrijpbare taal
Eigen medisch adviseur beschikbaar

Bel mij terug

Heeft u liever dat wij u binnen 2 werkdagen terugbellen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MAAK HIERONDER DIRECT PRO DEO BEZWAAR!

Stel gratis uw vraag en de advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

1Beschrijf uw situatie
2Contactgegevens
  • Vink aan welke situatie bij uw van toepassing is.

Bijstandsuitkering

Onze advocaat heeft veel ervaring met afwijzingen van een bijstandsuitkering.

Ziektewet

Is uw Ziektewet uitkering afgewezen of op onjuiste wijze berekend? Neem dan contact op.

WIA

Is uw Wia-uitkering afgewezen of is de hoogte van uw Wia-uitkering onjuist berekend?

Advocaat Wajong

Wajong-uitkering afgewezen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons.

WMO

Wmo-aanvraag afgewezen? Of geen of onvoldoende rekening gehouden met uw wensen?

SVB

Onze advocaat kan u bijstaan in bezwaarprocedures en beroepsprocedures.

Belastingdienst/Toeslagen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u bezwaar of beroep moet maken.

Boete bijstandsuitkering

Onze advocaat heeft veel ervaring met boetes die opgelegd zijn door de sociale dienst.

De advocaat heeft mij vanaf het begin op een duidelijke en deskundige manier geholpen. De moeilijke situatie waarin ik zat heeft hij snel en kundig verholpen met een zeer sterk bezwaarschrift. Zelfs het UWV gaf aan dat de advocaat uitstekend zijn werk had gedaan.

Marloes Slob

Ik ben zeer goed geholpen door de advocaat. Ik heb in het verleden wel eerder een advocaat moeten inschakelen tegen de sociale dienst. Maar deze advocaat steekt er met kop en schouders bovenuit. Veel kennis van zaken en doet wat hij beloofd. Zeker een aanrader.

Tom Gerritsen

Ondanks dat mijn Nederlands niet heel goed is, begreep de advocaat mijn situatie exact. Met een effectief bezwaarschrift ben ik uit de brand geholpen!

Deniz Yilmazi

LAAT U DESKUNDIG BIJSTAAN

Ongeacht uw situatie, wij helpen u altijd! Ook op pro deo basis mogelijk! Rechtshulp in heel Nederland mogelijk!

error: Inhoud is beveiligd!
Call Now Button