Wajong-uitkering

Is uw Wajong-uitkering afgewezen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze gespecialiseerde advocaat. Onze advocaat heeft veel ervaring met afwijzingen van een Wajong-uitkering door het UWV. De advocaat is zeer gespecialiseerd en kan u helpen om het besluit aan te vechten om op die manier er voor te zorgen dat u niet (nog verder) in financiële problemen komt.

U kunt beroep doen op een Wajong-uitkering (Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten 2015) indien u op jonge leeftijd een ziekte of handicap kreeg en daardoor nu en in de toekomst geen mogelijkheden heeft om te werken. U heeft dan volledig en duurzaam geen arbeidsvermogen.

Een vereiste is dat u op uw 18e verjaardag een langdurige ziekte of handicap heeft of kreeg na uw 18e verjaardag en vóór uw 30e verjaardag. Indien u na uw 18e verjaardag en vóór uw 30e verjaardag een langdurige ziekte of handicap kreeg, moet u tevens het jaar voordat u uw ziekte of handicap kreeg minimaal 6 maanden een opleiding hebben gevolgd.

Het UWV beoordeelt of u mogelijkheden heeft om te werken. Dit wordt ‘arbeidsvermogen’ genoemd. Beoordeelt het UWV dat u geen arbeidsvermogen heeft? Of voldoet u niet aan de overige voorwaarden van Wajong 2015? Dan krijgt u geen Wajong-uitkering van UWV.

Tijdens de Wajong-beoordeling, oordeelt een verzekeringsarts van het UWV of u arbeidsvermogen heeft. Daarbij wordt gekeken naar de volgende zaken:

Volgens de regels van de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong) heeft u arbeidsvermogen als u voldoet aan deze 4 criteria:

  • Kunt een taak uitvoeren in een arbeidsorganisatie?
  • Heeft u basale werknemersvaardigheden?
  • Kunt u tenminste 1 uur aaneengesloten werken?
  • Bent u tenminste 4 uur per dag belastbaar voor werk?

Indien u niet aan 1 van deze voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een Wajong-uitkering.

Het UWV (gebruikmakend van een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige) kan echter bijna altijd motiveren waarom u wel arbeidsvermogen heeft, ondanks uw medische klachten. Dit is een theoretische inschatting, waarbij gebruik wordt gemaakt van een database (CBBS). Vaak klopt deze theoretische inschatting niet, en kan het zo maar zijn dat een Wajong-uitkering ten onrechte is afgewezen. Het UWV ziet vaak de bestaande klachten over het hoofd.

Neem bij een afwijzing van uw Wajong-uitkering direct contact op met onze gespecialiseerde advocaat.

Ook kan onze gespecialiseerde advocaat indien nodig een eigen medisch adviseur en arbeidsdeskundige inschakelen. Onze gespecialiseerde advocaat werkt waarnodig samen met erkende verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. Zo heeft u nog meer kans dat u uw Wajong-uitkering toegekend krijgt.

Een besluit tot afwijzing van een Wajong-uitkering moet binnen de gestelde bezwaartermijn van 6 weken aangevochten worden. Dit is een fatale termijn. Na 6 weken bent u te laat en kan het besluit niet meer bestreden worden. Neem daarom direct contact met de advocaat op zodat u zeker weet dat er tijdig en deskundig bezwaar wordt ingediend!

Uitkeringsrecht

Ik zoek rechtshulp bij:

Uitkering afgewezen
Uitkering boete | Maatregel
Uitkering stopgezet | geblokkeerd
Uitkering terugvordering | verrekening
Ontslag werk

Gratis advocaat (intakegesprek)
Veel hulp is op pro deo basis
Advocaat goed bereikbaar
Advocaat gaat mee naar zitting
Heldere en begrijpbare taal
Eigen medisch adviseur beschikbaar

Bel mij terug

Heeft u liever dat wij u binnen 2 werkdagen terugbellen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MAAK HIERONDER DIRECT PRO DEO BEZWAAR!

Stel gratis uw vraag en de advocaat neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

1Beschrijf uw situatie
2Contactgegevens
  • Vink aan welke situatie bij uw van toepassing is.

Bijstandsuitkering

Onze advocaat heeft veel ervaring met afwijzingen van een bijstandsuitkering.

Ziektewet

Is uw Ziektewet uitkering afgewezen of op onjuiste wijze berekend? Neem dan contact op.

WIA

Is uw Wia-uitkering afgewezen of is de hoogte van uw Wia-uitkering onjuist berekend?

Advocaat Wajong

Wajong-uitkering afgewezen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons.

WMO

Wmo-aanvraag afgewezen? Of geen of onvoldoende rekening gehouden met uw wensen?

SVB

Onze advocaat kan u bijstaan in bezwaarprocedures en beroepsprocedures.

Belastingdienst/Toeslagen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u bezwaar of beroep moet maken.

Boete bijstandsuitkering

Onze advocaat heeft veel ervaring met boetes die opgelegd zijn door de sociale dienst.

De advocaat heeft mij vanaf het begin op een duidelijke en deskundige manier geholpen. De moeilijke situatie waarin ik zat heeft hij snel en kundig verholpen met een zeer sterk bezwaarschrift. Zelfs het UWV gaf aan dat de advocaat uitstekend zijn werk had gedaan.

Marloes Slob

Ik ben zeer goed geholpen door de advocaat. Ik heb in het verleden wel eerder een advocaat moeten inschakelen tegen de sociale dienst. Maar deze advocaat steekt er met kop en schouders bovenuit. Veel kennis van zaken en doet wat hij beloofd. Zeker een aanrader.

Tom Gerritsen

Ondanks dat mijn Nederlands niet heel goed is, begreep de advocaat mijn situatie exact. Met een effectief bezwaarschrift ben ik uit de brand geholpen!

Deniz Yilmazi

LAAT U DESKUNDIG BIJSTAAN

Ongeacht uw situatie, wij helpen u altijd! Ook op pro deo basis mogelijk! Rechtshulp in heel Nederland mogelijk!

error: Inhoud is beveiligd!
Call Now Button